Introductie

Youth for Human Rights zet zich in voor de bekendmaking van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. ...

Open deze pagina
introimage
International Human Rights Walk in Leeuwarden

Op vrijdag 9 december hebben we in Leeuwarden voor het 3e jaar de International Walk for Human Rights gelopen. Ook dit jaar werd de optocht mede georganiseerd door MBO en HBO studenten van het Friesland College. Deze studenten lopen stage bij O3, een stagebedrijf dat in de vorm van projecten een brug tracht te slaan tussen onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid. Aan de optocht deden zo'n 50 studenten mee.

De optocht ging vanaf de voet van de Oldehove (waar jaarlijks het Bevrijdingsfestival wordt gehouden) dwars door de binnenstad naar de Turfmarkt, waar we ontvangen werden bij het Friese Verzetsmuseum. Hans Groeneweg, directeur van het museum, hield een inspirerende speech over het belang van mensenrechten. Hij memoreerde aan 9 december 1944, de dag waarop in Leeuwarden de overval werd gepleegd op gevangenis de Blokhuispoort, waarbij vele verzetsmensen werden bevrijd.

Aan het eind van de happening werden alle ballonnen losgelaten, wat een prachtige foto in de Leeuwarder Courant van zaterdag opleverde.

De International Walk for Human Rights is een internationaal event waar Youth for Human Rights organisaties in 30 landen aan hebben meegedaan. Het event is drie jaar geleden op initiatief van de toen 18-jarige Dustin McGahee van YHRI in Florida voor de eerste keer georganiseerd, en is sindsdien een terugkerende happening rond 10 december. Alle voorbereidingen vinden wereldwijd plaats via de Social Media en ieder jaar doen er meer landen en meer jongeren aan mee.

Contactgegevens

Spijkerboor 3
8607 KA  Sneek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK:1111881 

© 2011 Jongeren voor de Mensenrechten / Webdesign door Newspectives