Introductie

Youth for Human Rights zet zich in voor de bekendmaking van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. ...

Open deze pagina
introimage
EVS Student Symposium
Op zaterdag 21 april 2012 organiseert de Evert Vermeer Stichting (EVS) voor de vijfde keer het EVS Student Symposium met dit jaar als titel: ‘’BRICS: Changing the rules of the game?’’ Dit jaar vindt het symposium plaats op University College Utrecht.

Door de opkomst van de BRICS landen, vinden grote veranderingen plaats in internationale samenwerking en de wereldpolitiek. Tijdens dit symposium discussiëren studenten en young professionals samen met experts en politici over de invloed van BRICS landen op internationale samenwerking en de positie van Nederland en Europa in de veranderende wereld. Na een plenaire openingspeech kunnen studenten kiezen uit diverse masterclasses waarin een subthema uitgelicht wordt. Het doel van de dag is dat studenten vanuit een concrete case beleidsaanbevelingen voor de Nederlandse en/of Europese politiek formuleren. De groep met de beste aanbevelingen wint een lobby training in den Haag of Brussel en mag de aanbevelingen persoonlijk aanbieden aan politici.

Eén van de masterclasses die wellicht extra interessant is, gaat over Democracy and Human Rights - Where democracy and human rights are not important: the emerging powers in world politics en wordt gegeven door André Gerrits van de Universiteit van Leiden.

Voor meer informatie zie www.studentsymposium.evertvermeer.nl Hier kun je je tevens inschrijven als deelnemer.

Contactgegevens

Spijkerboor 3
8607 KA  Sneek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK:1111881 

© 2011 Jongeren voor de Mensenrechten / Webdesign door Newspectives