Introductie

Youth for Human Rights zet zich in voor de bekendmaking van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. ...

Open deze pagina
introimage
191123 Evelyn giving lecture
23 Nov

Lecture on Violence Against Women

Chief Lady Evelyn Azih delivered a lecture on Violence Against Women and Human Trafficking, on Saturday 23 November. The occasion was the UN International Day for the Elimination of Violence against Women.

After her lecture, she detailed on her Women Empowerment Project in Enugu, Nigeria, that she is taking to the next phase, coming January. Evelyn Azih believes that just giving is not enough. Women should be empowered, they should learn skills and to support themselves. Therefore she is going to start an Educational and Vocational center in Enugu, while continuing supporting women with micro credits, to start their own businesses.

She thanked all the people that have been donating second hand goods for her new to open Educational Center. 

 
Evelyn plus bus
30 Aug

Bus voor Nigeria project opgehaald

Vandaag de bus voor het Women Empowerment Project 2020 opgehaald uit Antwerpen. Deze tweedehands bus konden we voor een super zacht vriendenprijsje overnemen van een zakenman met een goed hart. De bus zal gebruikt worden voor het verschepen van tweedehands artikelen die we momenteel aan het inzamelen zijn voor het nieuw te openen Educational Center, dat Evelyn Azih in haar eigen huis in Enugu gaat openen op 11 januari 2020.

 
14 Apr

4 dagen in Nigeria

Van 9 tm 12 april waren Evelyn Azih en Gerbrig van Youth for Human Rights in Elele, Nigeria. Zij waren daar op uitnodiging van Father Edeh, voor de jaarlijkse pilgrimage. Evelyn Azih was uitgenodigd vanwege de resultaten met haar project in Enugu, en mocht iemand uit Nederland mee nemen. Het was een prachtige reis met veel nieuwe indrukken. Het Peace Center is beroemd in het Zuiden van Nigeria vanwege alle humanitaire activiteiten die het doet voor de arme Nigeriaanse bevolking in dat gebied. 

Het Peace Center heeft de grootte van een dorp; naast de kerkelijke gebouwen heeft het haar eigen fabrieken waar diverse mensen een baan hebben, scholen, een universiteit, een ziekenhuis en een kraamkliniek.

Evelyn en Gerbrig werden gevraagd te spreken tijdens 1 van de plechtigheden.

Een paar foto's:

 
10 Jun

workshop over Nonviolent Defence van Ghandi

Nonviolent Defence - Geweldloos Verzet - zou eigenlijk een wetenschap moeten zijn die aan de universiteiten wordt onderwezen, aldus de uit India afkomstige Professor in de Filosofie, prof. Suman Khanna Aggerwal.

Prof. Suman is expert op het gebied van Ghandi en geeft haar hele leven al lezingen en trainingen in het toepassen van Nonviolent Defence. Geweldloos wil niet zeggen passief; het is juist een hele actieve vorm van verzet, die een bepaalde houding vraagt en waarmee je respect afdwingt bij de omgeving. Door geweldloze communicatie bereik je vele malen meer dan wanneer je je laat meesleuren in het conflict.

Ghandi wist als geen ander hoe je geweldloos verzet inzet om je doelen te bereiken. 

Wil je hier meer over weten? Kom dan op zaterdag 22 juni naar de lezing van Prof. Suman, georganiseerd door Youth for Human Rights Nederland.

De lezing is van 13:00 tot 17:30 uur. Het adres: Wibautstraat 112, Amsterdam. De toegang is gratis.

p.s.: het is aan te raden om van tevoren de film Ghandi te zien van Richard Attenborough.

 

 
Duke geeft zijn mensenrechten lezing aan de weduwen en hun kinderen
28 Jan

Mensenrechtenproject Nigeria geslaagd!

Op 25 en 26 januari zijn de workshops in Nigeria gehouden. De eerste dag was voor de Empowermentworkshops, waar de Enugu vrouwen geleerd werd om zeep en sieraden te maken, waarmee zij hun eigen onderneming kunnen beginnen. Medewerkers van een Nigeriaanse bank waren bij het event aanwezig om hiervoor ter plekke micro-kredieten af te sluiten. Deze micro-kredieten worden voorgefinancieerd door Chevelyns Care Foundation, opgericht door Chief Lady Evelyn Azih, die dit jaar voor het project gesponsord werd door Youth for Human Rights Nederland.

Dag twee stond in het teken van de Human Rights workshops. Deze werden met veel enthousiasme geleverd door het team van Duke Ifeakachukwu, die naast het overbrengen van de 30 artikelen in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens een speech gaf over de schrijnende situatie van deze vergeten groep vrouwen in Nigeria. In zijn speech gaf hij aan dat het tijd wordt dat er op een nieuwe manier gekeken wordt naar heo er omgegaan wordt weduwen in bepaalde delen van de Nigeriaanse samenleving, want: "practices which hitherto have been taken as settled and widely accepted should now be challenged, because tradition should not bypass common sense and true emotion. Tradition should be a fluid entity. for nothing remains the same as time progresses."  

 

 

Contactgegevens

Spijkerboor 3
8607 KA  Sneek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK:1111881 

© 2011 Jongeren voor de Mensenrechten / Webdesign door Newspectives